Aletta van ’t Hoog

van jongs af aan werd ik blij van strand en zee

Geschiedenis studeren in Leiden, dát ging ik doen. Ik wilde niets liever dan voor de klas staan, anderen iets leren. Al gauw kwam ik tot de conclusie, dat  geschiedenis niet mijn ‘ding’ was. Een oriëntatiejaar in het VU Ziekenhuis heeft ertoe geleid, dat ik HBO Ergotherapie ben gaan doen. Met mensen werken in de revalidatie vond ik fijn, maar de technische kant van het beroep lag me niet.

Inmiddels was ik getrouwd en had twee zonen. Maatschappelijke activiteiten en andere interesses konden het gemis aan voldoening in mijn werk niet compenseren. Uiteindelijk heb ik mijn baan opgezegd en ben politiek actief geworden. Mijn communicatietalent kwam daarbij goed van pas, ik vond het spannend en kon het goed combineren met mijn gezin.

Het besef dat het werk in de politiek een onzeker bestaan zou blijven, deed me besluiten, dat ik nog een echt beroep wilde leren. Maar welk beroep? Daar heb ik lang over gedubd en getwijfeld. Loopbaanbegeleiding kende ik niet, maar was precies wat ik nodig had gehad. Ik koos uiteindelijk voor de HBO deeltijdopleiding Personeelsmanagement, Organisatie en Opleiding. Als HRM-er sta je midden in de organisatie en zie je de belangen van werkgever en werknemer. Zonder mensen die achter hun werk staan wordt het werk niet goed gedaan en gedijt  de organisatie niet. De juiste mens op de juiste plaats, daar gaat het mij om. Daarom ben ik na 20 jaar ervaring als HRM adviseur een post-HBO opleiding loopbaanadviseur gaan volgen.

In 2005 heb ik VIANOVAwerk opgericht.
Door mijn werk – en levenservaring kan ik me in veel werk-en levenssituaties verplaatsen. 
Ik ben  geen lerares geworden.
Ik leer mensen hoe ze plezier in hun werk kunnen houden.

Aletta van ’t Hoog ©
Noloc erkend loopbaanprofessional