Gedwongen ontslag

Het komt veel voor. De organisatie gaat veranderen; er komt een reorganisatie, je wordt boventallig of nog erger je bent niet meer nodig. Je kunt gaan.
Dat komt hard aan. Je hebt altijd je best gedaan, veel dingen gedaan, je werkt er al meer dan tien jaar. Het lijkt allemaal niet belangrijk meer. Je mag het Sociaal Plan gaan bestuderen.

DE WERELD OP ZIJN KOP
Als dit je overkomt, ziet de wereld er opeens heel anders uit. Er zat wel iets aan te komen. Er waren al langer geruchten, maar je hoopt dan toch dat jíj…. Je moet je kop erbij houden, want anders loopt het financieel ook nog spaak.  Wat staat er in dat Sociaal Plan? Waar heb jij nu precies recht op? Dat is nog niet eens zo eenvoudig. Je kunt wel naar Personeelszaken gaan, maar je wilt het eerst zelf op een rijtje hebben. Je gaat je niet voor de leeuwen gooien.

WAT GA JE DOEN?
Als dit je overkomt, dan is dat vaak de eerste keer in je leven. Dat is aan de ene kant gelukkig, maar daardoor heb je geen ervaring. Bovendien is het ook emotioneel, je raakt opeens je baan kwijt. Je verliest je collega’s en je inkomen. Je partner is ook van slag en maakt zich zorgen. Je vrienden geven goede raad. Iedereen vindt er het zijne van, maar zij zitten niet in jouw situatie. Om financieel te krijgen waar je recht op hebt, is het belangrijk om je goed te laten informeren. Wat ga je doen?

LAAT JE ADVISEREN
Vaak heb ik als personeelsadviseur medewerkers terzijde gestaan in deze situatie. Daardoor heb ik veel ervaring met de gevolgen van reorganisaties, vertrekregelingen en het uitvoeren van een Sociaal Plan. Ik denk met je mee waar jíj het beste mee af bent. Nu komt het erop aan. Waar je nu mee akkoord gaat is bepalend voor je situatie straks. Maak een vrijblijvende afspraak, zodat je niet wordt afgescheept met een fooi. Neem contact met me op via de mail of bel +31 (0) 6.21980017