top of page
Search

Corona alternatief op de fiets

Hoewel ik geen liefhebber ben van de Tour,  ben ik wel op etappe. Vandaag de eerste dag naar De kleine rug, een Nivonhuis op een schiereiland aan het Wantij bij Dordrecht. 

Later uit Leiden vertrokken dan gepland, want fietssleutel E bike foetsie. Toen ik had besloten dan in godesnaam maar de reservesleutel aan te spreken, zag ik dat de sleutel toch in het slot zat, links ipv rechts waar je hem zou verwachten......

Ik was best nerveus of het allemaal zou lukken met navigatie en de afstand van 70km. Zou het veer naar Kinderdijk wel gaan? Zoonlief gebeld: “kijk even op de site”...... 

Via Hazerswoude Rijndijk, Boskoop, was ik in Waddinxveen, waar het tijd was voor de lunch. Saai pleintje, wel leuk tentje; sloeg er eigen gemaakte advocaat in, te gebruiken als toetje. 

Via lange tienden wegen naar Ouderkerk ad IJssel; Bij de boer verse melk en 2 eitjes gekocht voor m’n koffie verkeerd en het ontbijt. 

De boer vertelde me, dat ik precies op de grens van Ouderkerk en Krimpen ad IJssel zat. Handig om te weten, ik had geen idee. 

Verder maar weer en op de lelijke markt van wat Krimpen ad Lek bleek te zijn een koffie gedronken en koekjes voor bij de proviand gekocht. Net weer opgestegen of daar bleek het veer al te zijn!


Nu was het nog maar zo’n 50 minuten naar m’n bestemming. 

De zware lucht trok open en Kinderdijk met het molen landschap, het water, hollandser kan het bijna niet. Het begon leuk te worden, ik ging het halen! 

Laatste etappe: Alblasserdam en op Dordrecht aan, bruggen, de Merwede. De laatste 5 minuten heb ik rondjes gereden, de diverse haarspeldbochten, viaducten en het water deden me met navigatie en al vast lopen. Een bewoner wist me te vertellen dat ik het water over moest en dan de andere kant op. Zo kunnen 5 minuten lang duren, maar om 18.15 uur bereikte ik dan toch de Loswal, waar het“Heen en weer wolf“ bootje van de kleine rug me tegemoet vaarde. 


Het comfort is hier wel ruraal, dat hoort bij zo’n Nivonhuis en de prijs. Aardig zijn ze wel en vanwege Corona heb ik een eigen toilet, douche, keukengedeelte en tafel. Ze werken met kleur codes, de mijne is gelukkig groen.

Op dit uur 21.48 zit ik als enige nog in de huiskamer onder de spotjes. Gezelligheid kent geen tijd, maar dit noopt tot vertrek naar m’n 3 pers kamer met stapelbed.

Wordt vervolgd

Hartegroet,

Aletta

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page