Van ontslag naar huwelijk

Paula was ontslagen. Met wederzijds goedvinden. Zo wederzijds was het niet, maar op papier wel. “Ontslagen, jij?, dat kan toch niet?” reageerden vrienden en kennissen. En dan vertelde Paula haar verhaal.

Coördineren 
“Nadat ik jaren voor de klas heb gestaan, was ik dus coördinator geworden. Ik houd van nieuwe dingen, zoeken hoe het beter kan en voelde me energiek . De veranderingen die op onze school, en op mij afkwamen ging ik dan ook met open vizier tegemoet. Ik las erover, leefde me in en sprak met het team over mijn ideeën. Misschien heb ik dat te veel gedaan of niet op de juiste manier. Eigenlijk weet ik dat niet, maar de sfeer veranderde. Die werd meer competitief en gespannen. Ik kreeg het er benauwd van, letterlijk en figuurlijk. Ik kreeg een hartinfarct.

Crisis
Paula zat ziek thuis en nadat ze enigszins was bijgekomen van de schrik, werd het haar duidelijk, dat haar gezondheid op het spel stond. Zo kon en wilde ze niet verder. De school wilde om haar moverende redenen ook niet verder. Paula zou niet goed passen in de nieuwe teamsamenstelling. Er was te veel verschil van inzicht, zo zei men. De vaststellingsovereenkomst was dan ook een feit. Paula en haar school gingen uit elkaar.

Hulp
Om na te gaan wat Paula na 30 jaar onderwijs nog verder in huis had, zou ze een loopbaantraject volgen. Dat was onderdeel van de overeenkomst.
Paula kwam over als een optimistisch vrolijk mens, die zich niet meer gek liet maken. De kans op een betaalde baan leek haar klein. Ze had niet stil gezeten in haar leven en was actief met haar hobby ‘s, toneel en zingen in de weer geweest. Gaandeweg kwam naar boven, dat Paula wel BABS zou willen worden. Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, in de volksmond trouwambtenaar geheten.

Happy End
En warempel, laat er nu in Paula ’s woonplaats kort daarop een vacature komen voor een BABS! Paula solliciteert met verve en wordt aangenomen. Niet zozeer vanwege haar lange onderwijservaring, maar omdat ze goed kan acteren en een geoefende stem heeft.

En zo kon het gebeuren, dat op een zonnige zomerdag Paula in haar gemeentelijke toga klaar stond om de loopbaanadviseur en haar vriend op het stadhuis welkom te heten. Het werd een ceremonie met een gouden randje.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.